Започва записването на желаещи за ваксинация срещу вируса-убиец - COVID-19. Всички,

...
Започва записването на желаещи за ваксинация срещу вируса-убиец - COVID-19. Всички,
Коментари Харесай

Стартира записване на всеки, който иска да се ваксинира! Ето какво трябва да направите

Започва записването на искащи за имунизация против вируса-убиец - COVID-19. Всички, които желаят да бъдат ваксинирани, би трябвало да заявят желанието си пред личните си лекари. Това оповестиха от Пресцентъра на БЛС.

Записването, за безплатното и непринудено ваксиниране против ковид а, може да бъде осъществено по телефона или при персонално посещаване при ОПЛ. Списъците ще бъдат непрестанно допълвани с настояща информация.

Така джипитата ще разполагат с информация, с цел да могат оптимално съответно и навреме да осведомят и ваксинират искащите, когато имунизациите бъдат доставени. 

Очакванията са до края на февруари да се стартира четвъртата фаза от Националния имунизационен проект, която е част от всеобщата имунизация.

Държавата ще заплаща по 10 лв. за всяка доза от двустепенните ваксини против COVID-19, които ще бъдат поставяни. Финансовите параметри бяха контрактувани в края на предходната година.

Парите ще се изплащат на персоналните лекари, работещите в Диагностично-консултативните центрове, лекарите в лечебните заведения, лекарите в изнесените и мобилните имунизационни центрове, медиците в Регионалните здравни инспекции. Заплащането ще става след вписването на имунизация та в електронен указател.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР